2020年全国英语等级考试(PETS)五级考试模拟题

扫码手机阅读
用圣才电子书APP或微信扫一扫,在手机上阅读本文,也可分享给你的朋友。
评论(0

  导语:圣才学习网小编为您整理了2020年全国英语等级考试(PETS)五级考试模拟题,详情如下所示!更多英语类考试动态|考试大纲|模拟试题|历年真题请点击查看英语考试网


  2020年全国英语等级考试(PETS)五级考试模拟题


  Read the following texts and answer the questions which accompany, them by choosing A, B, C or D. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.


  As long as her parents can remember, 13-year-old Katie Hart has been talking about going to college. Her mother, Tally, a financial-aid officer at a California University, knows all too well the daunting thing of paying for a college education. Last year the average yearly tuition at a private, four-year school climbed 5.5 percent to more than $17, 000. The Harts have started saving, and figure they can afford a public university without a problem. But what if Katie applies to Princeton (she's threatening), where one year's tuition, room and board-almost $ 34, 000 in 2007-will cost more than some luxury cars? Even a number cruncher like Tally admits it's a little scary, especially since she' 11 retire and Katie will go to college at around the same time.


  Paying for college has always been a hard endeavor. The good news: last year students collected $ 74 billion in financial aid, the most ever. Most families pay less than full freight. Sixty percent of public-university students and three quarters of those at private colleges receive some form of financial aid-mostly, these days, in the form of loans. But those numbers are not as encouraging as they appear for lower-income families, because schools are changing their formulas for distributing aid. Eager to boost their magazine rankings, which are based in part on the test scores of entering freshmen, they' re throwing more aid at smarter kids--whether they need it or not.


  The best way to prepare is to start saving early. A new law passed last year makes that easier for some families. So-called 529 plans allow parents to sock away funds in federal-tax-free-investment accounts, as long as the money is used for "qualified education expenses" like tuition, room and board. The plans aren't for everyone. For tax reasons, some lower and middle income families may be better off choosing other investments. But saving is vital.


  When's the best time to start? "Sometime," says Jack Joyce of the College Board, "between the maternity ward and middle school."


  Aid packages usually come in some combination of grants, loans and jobs. These days 60 percent of all aid comes in the form of low-interest loans. All students are eligible for "unsubsidized" federal Stafford loans, which let them defer interest payments until after graduation. Students who can demonstrate need can also qualify for federal Perkins loans or "subsidized" Staffords, where the government pays the interest during school. Fortunately, this is a borrower's market. "Interest rates are at their lowest level in the history of student loans," says Mark Kantrowitz, publisher of Finaid. Kantrowitz expects rates to fall even further when they're reviewed this summer.


  Traditional scholarships, academic or athletic, are still a part of many families' planning. Mack Reiter, a 17-year-old national wrestling champion, gets so many recruiting letters he throws most away. He' 11 almost certainly get a free ride. Without it, "we would really be in a bind, " says his mother, Janet. For everyone else, it' s worth the effort to pick through' local .and national scholarship offerings, which can be found of—— Web sites like college-board, com.


  51.What does the author intend to illustrate with the example of the Harts?


  A.The difficulty of paying the tuition.


  B.The far-sight of the parents.


  C.The promising future of Katie.


  D.The increasing tuition in the university.


  52.What can we infer from the second paragraph?


  A. Some families are too poor to pay the full amount of the tuition.


  B.The parents do not favor the form of loans.


  C.Paying the tuition makes the parents feel humble.


  D.Those who are in great need may not get what they need.


  53.The last paragraph suggests that


  A.Many recruiting letters failed to provide Mack Reiter with scholarships


  B.Mack Reiter wanted to help his family go out of the trouble


  C.Traditional scholarships are a good solution to the tuition problems in some families


  D.Mack Reiter was very proud of his national wrestling championship


  54.What does the author mean by "better off" (Line 4, Paragraph 3)?


  A.Richer.


  B.Wiser.


  C.Happier.


  D.Luckier.


  55.Which of the following is true according to the text?


  A.The Harts prefer a public university to a private one.


  B.It is much easier to pay the tuition at present.


  C.All students can get the aid package.


  D.Traditional scholarships are still attractive to some families.


  本文采用提出问题——分析问题的模式,指出支付高昂的大学学费对很多家庭来说都有些力不从心,以及一些助学贷款及其他资助项目所起的作用。段提出问题,以哈特家为例,说明支付大学学费对家庭造成的压力;第二段指出大多数家庭支付大学学费的方式以及存在的一些问题:第三段指出家庭存钱的作用;第四段指出资助项目的形式;第五段指出传统奖学金的吸引力。


  51.A【解析】原文对应信息是:“Even...Tally admits it’s a little scary, especially since she’11 retire and Katie will go to college at around the same time.”意为“面l临自己将要退休,同时孩子要上大学,这确实有点令人害怕。”我们可知Tally对支付自己女儿的学费有点害怕。B、C、D均不是作者想要表达的原因。所以本题应选A。


  52.D 【解析】原文对应信息是:“Eager to boost their magazine rankings, which are based in part on the test scores of entering freshmen, they’re throwing mole aid at smarter kids--whether they need it or not.”该句话说明“学校为了提高其杂志排名,就在经济上给予那些比较聪明的孩子较大的帮助,不管他们需不需要帮助”。由此可以看出,急需帮助的学生并不一定就能获得帮助。所以A、B、C均不符合题意。所以本题应选D。


  53.C 【解析】原文对应信息是:“Traditional scholarships, academic or athletic, are still a part of many families’ planning.”意为“许多家庭还在依赖传统的奖学金,不管是学习上的还是体育上的。”所以本题应选C。


  54.B 【解析】文中提到的方案有助于存钱,但这样的方案并不适用于每一个人,然后给出了其中的一个原因,来说明对于低收入和中等收入的家庭来讲,选择其他投资方式会比这种方式好。由此可猜出词义。所以本题应选B。


  55.D 【解析】选项A意思不准确,文中提到公立大学和私立大学的学费问题,但并没有表明家长的态度和倾向;选项B意思不对,文中对应信息是第二段;申请贷款并不是无条件的,这是选项C的错误所在。综观全文,可以看出传统意义上的奖学金还是很有吸引力的。所以本题应选D。




全国英语等级考试(PETS)(题库)

查看全部>>

小编工资已与此挂钩!一一分钱!求打赏↓ ↓ ↓

如果你喜欢本文章,请赐赏:

已赐赏的人
最新评论(共0条)评论一句